Home Nieuws Jong N-VA stuurt confronterende kaart over onverdoofd slachten naar Conner Rousseau
17
jun
2022

Jong N-VA stuurt confronterende kaart over onverdoofd slachten naar Conner Rousseau

Dierenwelzijn

Woensdag 8 juni verwierp de Brusselse commissie leefmilieu het verbod op onverdoofd slachten. Opvallend was vooral dat Vooruit, die in Vlaanderen wel voor een verbod was, in Brussel tegenstemde. Nog opvallender was de argumentatie waarmee ze tegenstemden. Zo verkondigde Fouad Ahidar dat hij niet kan geloven dat dieren die onverdoofd geslacht worden lijden, aangezien God toch niet zou willen dat ze lijden. Vandaag krijgt Vooruit in de plenaire een herkansing. “Dat Conner Rousseau zich graag als konijn verkleedt wisten we al, of hij een moer om dierenwelzijn geeft komen we vandaag te weten”, vertelt Jong N-VA voorzitter Jeroen Bergers.


Om de socialisten te confronteren met dat dieren die onverdoofd geslacht worden wel lijden stuurden de jongeren afgelopen week een kaartje op naar Conner Rousseau. Op de voorkant van de kaarten ziet u een gewoon schaapje, maar wanneer u het kaartje opent ziet en hoort u de lijdensweg van dieren die onverdoofd geslacht worden. In januari bezorgde Jong N-VA deze kaart ook al aan alle Brusselse parlementsleden.


“Rousseau liet na de stemming in commissie weten dat de partij niet op de hoogte was van het standpunt van de Brusselse fractie. Dat is bijzonder ongeloofwaardig. In welk partijbestuur wordt een dossier waarop de regering zelf niet eens hetzelfde stemt niet besproken? Als hij zijn geloofwaardigheid wil redden en afrekenen met religieus fundamentalistische standpunten heeft hij twee mogelijkheden. Oftewel zorgt hij ervoor dat Vooruit vandaag voor een verbod op onverdoofd slachten stemt, oftewel zet hij fundamentalisten zoals Ahidar uit zijn partij”, besluit Bergers.